telagabiru...
Kepada peminat setia majalah Solusi, anda boleh menjadi fan di Facebook Majalah Solusi. Apa kelebihannya? Kelebihannya, anda boleh mengetahui perkembangan terkini tentang majalah kesayangan anda ni dengan lebih cepat di samping dapat berinteraksi dengan sidang redaksi majalah Solusi dengan lebih mudah kerana Facebook ni kan interaktif, jadi lebih mudahlah anda nak bertanya sebarang persoalan mengenai Solusi, macam nak cadang apa2 ke, tanya tentang langganan ke, tanya isu Solusi in advance ke dan macam2 lagi!
So, tunggu apa lagi, KLIK LA KAT SINI!
1 comments | | edit post
Reactions: 
telagabiru...
Ramai yang bertanya kepada saya menerusi email, phone call dll tentang apakah sebenarnya STORMREADERS tu... di sini saya dah pointkan maklumat-maklumat penting yang anda mungkin ingin tahu mengenai Stormreaders:
  1. Stormreaders adalah anak syarikat Telaga Biru Sdn Bhd bertujuan untuk menggalakkan kaum bumiputera khususnya umat Islam untuk menjadi usahawan yang berjaya.
  2. Ia mengendalikan (program 1) Affiliate Program - program jualan & pengedaran produk Telaga Biru menerusi sistem online oleh ahli Stormreaders dan (program 2) Distributor Partner - program MLM yang dikenali sebagai Stormreaders Network
  3. Sesiapa sahaja boleh menyertai kedua-dua program tersebut.
  4. Program-program ini adalah 100% mengikut hukum syariah yang diselia khusus oleh Ustaz Zaharuddin Abd Rahman (http://zaharuddin.net/)
  5. Mereka yang ingin menyertai program ini akan diberikan penerangan serta kursus yang diadakan setiap hari di pejabat Stormreaders di Saujana Damansara, Selangor. Penerangan oleh staf Stomreaders tersebut adalah percuma.
  6. Produk yang digunakan dalam produk ini adalah buku, sesuatu yang belum pernah dicuba oleh mana-mana program MLM sebelum ini. Buat masa sekarang, semua buku terlibat adalah terbitan Telaga Biru
  7. Pendaftaran untuk menjadi ahli biasa - [program (1)] ialah RM90 sahaja manakala pendaftaran untuk untuk menjadi pengedar [program (2)] bernilai RM390 sahaja
  8. Maklumat lanjut boleh didapati di sini: http://www.stormreaders.com/homepage/ atau boleh call terus di nombor 03-61418684

Secara peribadi, saya berpendapat bahawa program ini agak unik kerana selain daripada sistemnya yang mengikut sistem syariah (berdasarkan pengetahuan saya, di negara ini, hanya sebilangan kecil sahaja program MLM yang benar-benar diperakui dari sudut syariahnya), produknya juga sangat mudah dan praktikal untuk diedar dan dijual iaitu buku. Ini secara tidak langsung akan meningkat motivasi kakitangan Telaga Biru untuk mengekal serta menghasilkan buku yang lebih berkualiti dari masa ke semasa demi keuntungan dan kebaikan semua pihak seperti pembaca, pengedar produk, pihak kedai, syarikat Telaga Biru sendiri serta semua yang menyertai program Stormreaders ini kerana dengan hanya menghasilkan buku yang berkualiti tinggi sahajalah yang akan mampu menaikkan minat pembeli untuk membeli buku-buku kami. Dalam erti kata lain, Anda Gembira, Kami pun Suka...

1 comments | | edit post
Reactions: 
telagabiru...
Pada minggu akhir Ramadan yang lepas, sebuah anak syarikat Telaga Biru yang dipanggil Stormreaders Network Sdn. Bhd. telah diperkenalkan kepada warga Telaga Biru serta rakan-rakan yang rapat dengan syarikat. Kami berasa sangat terharu dan bersyukur kerana ramai yang hadir memberikan sokongan. Kami berdoa agar perancangan yang mengambil masa lebih dari 2 tahun ini akan membuahkan hasil sebagaimana yang diharapkan. Di bawah saya attachkan beberapa kenangan yang sempat diabadikan untuk tatapan semua.

Bacaan doa oleh Ustaz Zahazan Mohamed
.
Antara tetamu yang hadir: Master Chef Sabri (salah seorang selebriti Telaga Biru)
.
Penulis Kamus Pintar Soleh, En Rohidzir dan penulis terkenal yang tidak asing lagi, Ustaz Pahrol Md Juoi turut hadir memberikan sokongan.
.
Antara tetamu yang hadir, En. Asyraf dan En. Azlan Aziz (company secretary)
.
Ustaz Zahazan & isteri dan Ustaz Ahmad Husni (penceramah dan kolumnis Solusi untuk ruangan Haramain aka pegawai Pusat Zakat Wilayah Persekutuan) & isteri serta rakan-rakan sedang enak menjamu selera
.
Dari kiri: Dr. Irfan Khairi (Jutawan Internet), Hj Waharp (CEO Telaga Biru), Datuk Seri Talaat Hussain (Mantan KSU KPDNHEP), Hj Muhammad Zakaria (Motivator aka Managing Editor Telaga Biru), Ustaz Wan Akasyah dan Dato' Siti Nor Bahyah
.
Pengerusi Majlis pada hari tersebut, saye lee...
.
Hj Waharp memberikan ucapan alu-aluan yang sangat berkobar-kobar. Memang ramai yang goose bump waktu tuh! Betul, tak tipu!
.
Datuk Seri Talaat Hussain bersama Hj Muhammad Zakaria... Jauh mengelamun nampak?
.
Saling kagum-mengkagumi antara satu sama lain: Ustaz Zamri (Mari Mengaji) dan Ustaz Zaharuddin
.
Sessi penerangan ringkas mengenai perkara Syariah dalam Stormreaders oleh Ustaz Zaharuddin
.
Sessi penerangan mengenai marketing plan Stormreaders oleh Mr. BrainMaster - En. Syah (ex-Brothers)
.
Dato' Dr. Hj Muhammad Fadzilah Kamsah sedang menandatangani buku tetamu sambil diperhati oleh teman seperjuangan, Ustaz Wan Akasyah dan isteri, Dato' Siti Nor Bahyah
.
Dari kiri: Zafran (pembantu peribadi aka adik Ustaz Zamri), Ustaz Nidzam Abd Kadir (Penceramah), Ustaz Zamri, Osman (Salesperson Telaga Biru bahagian Lembah Klang), Ustaz Zaharuddin, dan Ustaz Azrul Azleen (Penulis buku Indahnya Hidup Bersyariaat)
.
Selebriti Malaysia dalam dunia dakwah!
.
Superstar internet: Dr. Irfan Khairi dan Ustaz Zaharuddin
.
Diharap sokongan yang anda berikan akan dibalas Allah dengan sebaik-baik balasan. Dari kiri: Ustaz Zahazan, Ustaz Nidzam, Ustaz Zaharuddin, Datuk Seri Talaat, Ustaz Azrul Azlan, Hj Waharp Yusof , Dato' Dr. Hj Mohd Fadzilah Kamsah, Dr. Irfan Khairi, Pengurus unit Trust Public Hj Harun Baba, Ustaz Zamri zainuldin, Ustaz Wan Akasyah dan Dato' Siti Norbahyah
.
Waktu berakhirnya majlis: Ustaz Zahazan sedang berdakapan dengan Datuk Seri Talaat Hussain
.
0 comments | | edit post
Reactions: 
telagabiru...
Bersempena majlis pra-pelancaran Stormreaders Network (anak syarikat Telaga Biru yang menguruskan urusan strategi pemasaran dan MLM baru yang diperkenalkan TBSB), kami telah menjemput Ustaz Zaharuddin datang semula ke Malaysia (beliau sekarang sedang melanjutkan pelajaran id peringkat PhD di UK) untuk menjadi salah seorang tetamu kehormat majlis tersebut. Untuk pengetahuan semua, Ustaz Zaharuddin telah banyak berjasa kepada Telaga Biru khususnya dalam urusan yang berkaitan dengan kewangan. Terbaru, beliau telah dilantik secara rasmi sebagai Penasihat Syariah program Stormreaders Network. Alhamdulillah, Ustaz Zaharuddin telah mencurahkan keringat yang sangat banyak dalam memastikan program ini 100% mengikut sistem syariah sebenar. InsyaAllah, saya akan bercakap dengan lebih panjang lebar mengenai Stormreaders dan majlis pra-pelancarannya yang diadakan pada bulan Ramadan yang lepas, tidak lama lagi. Sementara itu, di bawah ini saya serta gambar ziarah Ustaz Zaharuddin ke teratak kami di Damansara Industrial Park sehari sebelum beliau berangkat pulang ke UK (minggu lepas).
.

Dari kiri: Aris (Graphic designer), Hakimin (Graphic designer), Ustaz Fuad (Editor DBP), Sani Jiran (Senior PR), Ustaz Zaharuddin & Ustaz Wahid (Editor Syariah)
.
Dari kiri: Hakimin (Graphic designer), Ustaz Fuad (Editor DBP), Ustaz Zaharuddin & Ustaz Wahid (Editor Syariah)
.
Dari kiri: En Mohd Yaakop (Head of Marketing Department), Ustaz Zaharuddin dan Hj Waharp (CEO of TBSB)
.
Dari kiri: Pn Yusrina (Head of Graphic Department), En. Mohd Yaakop Ustaz Zaharuddin, Hj Waharp & Hj Muhammad Zakaria (Managing Editor)
0 comments | | edit post
Reactions: