telagabiru...
Berikut merupakan ulasan panjang lebar (full page) mengenai Stormreaders di akhbar Berita Harian semalam (bertarikh: 13 Januari 2010, Rabu)

Program MLM jual buku dalam internet ikut syariah
Oleh Hasliza Hassan

hasliza@bharian.com.my
.
Guna konsep hanya ahli aktif dapat ganjaran bagi pastikan keuntungan dikongsi secara adil

.
PERNIAGAAN pemasaran pelbagai tingkat (MLM) berdasarkan syariah secara khusus mungkin tidak ada atau belum pernah didengar tetapi tidak bermakna konsep perniagaan itu tidak boleh dilaksanakan.
.
Stormreaders Network Sdn Bhd, anak syarikat Telaga Biru Sdn Bhd yang menerbitkan buku dan bahan ilmiah mengambil langkah meneroka perniagaan MLM patuh syariah dengan memperkenalkan Program Gabungan Kedai Buku Online Pemasaran Pelbagai Tingkat (MLM).
.
Pengurus Besar Stormreaders Network, Syah Rizal Mohamed, berkata program yang pertama di Malaysia itu memberi peluang ahli yang berminat menjana pendapatan daripada penjualan buku di kedai buku online (e-store).
.
Katanya, pada masa sama, ahli dapat meningkatkan ilmu pengetahuan, meningkatkan minat membaca, berjihad menyebarkan ilmu bermanfaat seterusnya menjalin silaturahim sesama ahli dan masyarakat.
.
"Melalui program MLM penjualan buku melalui internet ini diharap dapat memberi satu pemikiran baru bahawa walaupun MLM tidak diceritakan dalam Islam, ia tidak dilarang selagi pelan perniagaan itu patuh kepada syariah.
.
"Selain membantu ahli yang berminat, matlamat kita ialah menggalakkan lebih ramai membaca kerana tidak dinafikan peratusan membaca buku di negara ini memang kurang," katanya ketika ditemui pada majlis pelancaran Program Gabungan Kedai Buku Online MLM baru-baru ini.
.
Perasmian disempurnakan Pengarah Urusan Stormreaders Network, Waharp Md Yusof. Hadir sama, Pengarah Eksekutif Telaga Biru Sdn Bhd, Zahazan Mohamed yang turut menyampaikan ceramah bertajuk 'Ilmu dan Keberkatan Rezeki'.
.
Program Gabungan Kedai Buku Online MLM membolehkan ahli memiliki e-store masing-masing dengan modal sebanyak RM90 dan setiap pembelian daripada kedai itu, pemilik e-store akan mendapat 20 peratus komisen jualan peribadi.
.
Keistimewaan program ini ialah semua aktiviti pembelian dan tempahan dilakukan secara online di e-store sementara penghantaran pula dilakukan oleh Stormreaders Network. Pemilik kedai juga boleh membuat penghantaran peribadi jika perlu.
.
Dalam program ini juga, pemilik e-store boleh maju ke peringkat pengedar dan mempunyai rangkaian dengan mengumpul 100 mata ganjaran daripada pembelian peribadi. Setiap pembelian berharga RM3 membolehkan pemilik e-store menerima satu mana ganjaran.

.
Seperti perniagaan MLM lain, Program Gabungan Kedai Buku Online MLM membolehkan ahlinya mendapat bonus daripada jualan kumpulan rangkaian sebanyak 15 peratus tetapi Stormreaders Network mengehadkan jumlahnya kepada RM4,500 seminggu.
.
Syah Rizal berkata, langkah mengehadkan bonus jualan rangkaian RM4,500 sebulan bagi mengelak lebihan bayaran kerana tidak adil jika ahli tidak bekerja keras tetapi memperoleh pendapatan selain memberi peluang kepada ahli rangkaian menikmati bonus.
.
Beliau berkata, itulah perbezaan Program Gabungan Kedai Buku Online MLM dalam usaha mematuhi kehendak syariah dengan memastikan perniagaan tidak memberi kemudaratan kepada setiap ahli dan hanya yang benar-benar bekerja layak mendapat ganjaran.
.
"Jika tidak dimaksimumkan, akan terjadilah terlebih bayar. Tetapi had maksimum hanya untuk tempoh seminggu. Jika minggu berikutnya ahli berjaya mencapai jualan, mereka layak menerima bonus lagi," katanya.
.
Katanya, bukan mudah untuk mengembangkan pelan MLM yang patuh syariah dan Program Gabungan Kedai Buku Online MLM sendiri memakan masa dua tahun untuk dirombak serta diperbaiki supaya benar-benar mengikut syariah.
.
Antaranya, menetapkan produk dijual pada harga pasaran mengambil konsep mengelak penguasaan orang tengah atau harga tidak mengikut pasaran merujuk hadis Rasulullah SAW yang memuji serta mendoakan sahabat yang menjual kambing mengikut harga pasaran.
.
Syah Rizal berkata, MLM sedia ada tidak mempunyai asas menyebabkan harga produk dijual ada kalanya dua kali ganda daripada pasaran dan itu menjadikan perniagaan MLM seolah-olah permainan mengaut keuntungan.
.
Begitu juga konsep bonus ganjaran merujuk kepada kisah di zaman Nabi Yusuf apabila pemerintah menawarkan makanan seberat seekor unta kepada sesiapa menjumpai piala yang hilang. Syarat dikenakan untuk meraih sesuatu.
.
Dalam hal MLM patuh syariah, ahli yang bekerja dan mencapai sasaran layak menerima ganjaran bonus dan bagi Program Gabungan Kedai Buku Online MLM, setiap ahli rangkaian perlu aktif bagi membolehkan mereka mendapat ganjaran tambahan.
.
"Ada mengatakan bezanya MLM ini hanya akad saja tetapi perlu ditekankan akad nikah yang hanya seminit itu penting kerana ia akan menghalalkan hubungan lelaki perempuan. Jadi tiada istilah akad saja, kerana nilai akad itu besar.
.
"MLM patuh syariah tidak boleh disamakan seperti ayam yang disembelih dengan yang mati kena langgar, apabila digoreng dan diletakkan di kedai nampak serupa saja tetapi hakikatnya, satu disembelih dan satu lagi mati dilanggar," katanya.
.
Beliau berkata, di Stormreaders Network, konsep diguna pakai ialah hanya mereka yang aktif bakal mendapat ganjaran bagi memastikan keuntungan dikongsi secara adil, bukan siapa letak duit banyak bakal mendapat keuntungan banyak.
.
Syah Rizal berkata, sejak memulakan operasi secara online pada awal Disember tahun lalu, Program Gabungan Kedai Buku Online MLM sudah mempunyai 500 ahli dan syarikat menyasarkan 5,000 ahli sehingga akhir tahun ini.
.
Katanya, buat masa ini Stormreaders Network yang dipayungi Telaga Biru hanya menjual kira-kira 200 tajuk buku, cakera padat (CD), video cakera padat (VCD) dan cakera video digital terbitan syarikat berkenaan.
.
Bagaimanapun katanya, pihaknya akan mengajak syarikat penerbitan tempatan dan luar negara untuk menyertai program itu bagi memberi lebih banyak pilihan buku kepada pemilik e-store dan pembeli.
.
Menjawab persoalan kemungkinan hasrat untuk menggalakkan lebih ramai membaca tidak tercapai apabila ahli lebih menumpukan kepada perniagaan berbanding memenuhi usaha menyebarkan ilmu, beliau melihat perkara itu secara positif.
.
"Mungkin mereka beli sekarang untuk meningkatkan jumlah jualan tetapi akan tiba masa mereka mengambil buku itu untuk membacanya. Jika tidak hari ini, anak cucu ahli akan membacanya nanti dan buku tidak ada tempoh luput. Visi kita ialah membawa ilmu ke dalam rumah," katanya.

sumber: http://www.bharian.com.my/Wednesday/Agama/20100113001932/Article/index_html
| edit post
Reactions: 
52 Responses
 1. salam ukhwah untuk sidang redaksi telaga biru..


 2. Anonymous Says:

  Здравствуйте!
  Программа SoftHell PM-Bot (старое название HACSoft PM-Bot), служит для массовой рассылки личных сообщений по форумам.
  Возможности:
  1. Работает со многими типами форумов:SMF, ExBB, IPB1, IPB2, IPB3, IPB2 MR, miniBB, phpBB2, PunBB, vBulletin2, vBulletin 3(по 5 сообщений за раз), vBulletin3 MR(по 5 сообщений за раз)
  2. Форумы описываются в специальных ini-файлах, т.е. при желании софт возможноcasortad knedgend
  настроить и на другие форумы.
  3. Рассылка от нескольких пользователей одновременно (обход антифлуда).
  4. Работа через прокси-сервер.
  5. Система вариаций
  6. И многое другое...


  Программа обновилась до версии 2.1, не поддавайтесь на уловки мошенников со взломанной, устаревшей и не работающей версией программы.
  Цена 4500 руб. Возможно покупка через гаранта.
  Контакты: icq 574444591
  Сайт: http://softhell.ru
  Жду всех а аське.


 3. Norman Harun Says:

  Slm
  saya tidak tahu di mana mahu salurkan, saya harap di sini juga boleh.
  saya telah membeli sebuah buku terbitan telagabiru iaitu 'Indahnya Hidup Bersyariat',
  pada mukasurat 109 di bawah tajuk 'Pergerakan Solat Baring Mengiring',
  pada langkah ke-9,iaitu Memberi Salam , ditulis "Disunatkan berpaling sedikit ke kanan pada salam pertama dan ke arah kiri 'pada rakat kedua'."
  bukankah 'pada salam kedua'?
  itu saja.saya minta maaf sekiranya saya silap.slm.


 4. Anonymous Says:

  [url=http://www.friendface.org/pg/profile/buy_augmentin]augmentin clavulanate[/url] Give handouts to the learners at the beginning of the talk as copying down information is not a good use of their limited “face to face” time. [url=http://www.netknowledgenow.com/members/buy_5F00_bactrim.aspx]bactrim bladder infection[/url] doctors or set standards for their performance. [url=http://srandolph.communityserver.com/members/Buy-Cialis.aspx]Cialis uprima[/url]


 5. apa hal la anonymous masuk sini tulis yg kita tak faham. Patutnya comment di 'moderate', lulus mana yg munasabah shj-cadangan .

  2-say dah masuk stormreders tu tapi dah 3 hari tak ada confirmation pun.


 6. Anonymous Says:

  Greetings!
  Amuse look our cheapest prices for SOMA. Most sell guarantied. Connected Articulation
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Buy+motrin+in+Michigan.aspx]pill identification soma[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Doxycycline+buy+generic.aspx]buy cheap soma[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Acyclovir+pharmacy+insurance+approval+overnight.aspx]online pharmacy phentermine soma[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Acyclovir+prescription+cod.aspx]shifa soma[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Buy+doxycycline+in+Maine.aspx]lance soma[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Nolvadex+cash+buy.aspx]soma cheap next day[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Buy+augmentin+in+Missouri.aspx]are soma and flexeril the same[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Levothyroxine+next+day+cash+on+delivery.aspx]drug interaction soma[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Zovirax+online+purchase.aspx]soma online cod[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Zithromax+free+fedex.aspx]online pharmacy soma watson[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Buy+aldactone+in+Arkansas.aspx]common dosage for soma[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Phentermine+buy+generic.aspx]buy soma in the uk[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Shipping+buy+overnight+buy+lexapro.aspx]soma watson cheap[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Buy+tetracycline+without+credit+card.aspx]caribbean world soma bay[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Zocor+buy+generic+physician.aspx]soma concerns[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Buy+altace+in+New+Hampshire.aspx]soma church washington[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Mexico+shipping+cheap+nolvadex.aspx]las vegas cocktail soma[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Mexico+fedex+cheap+ativan.aspx]discount soma[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Delivery+nextday+biaxin.aspx]how soma helps pain[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/India+buy+canadian+lamisil.aspx]drug test soma[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Consult+cheap+tamiflu.aspx]aura soma uk[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Motrin+next+day+cod.aspx]addicted to soma[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Overnight+no+consult+fluconazole.aspx]soma site myspacecom[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Buy+topamax+in+Idaho.aspx]purchase soma online usa[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Delivery+generic+synthroid.aspx]doublecross soma[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Overnight+cod+accepted+cephalexin.aspx]soma in san francisco[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Phentermine+doctors+UK+where.aspx]soma and pain[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Aciphex+prescription+cod+free+fedex.aspx]soma ww 176[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Escitalopram+buy+generic.aspx]soma uncontroled[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Overnight+cheap+hydrochlorothiazide.aspx]effects of soma on blood presure[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Buy+fluoxetine+in+Connecticut.aspx]aura soma workshops[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Buy+effexor+in+San+Antonio.aspx]rene dupri soma[/url]
  [url=http://vmtoolkit.com/members/Buy+clomiphene+in+California.aspx]what is the pill soma[/url]


 7. Anonymous Says:

  Greetings!
  Please look our cheapest prices for SOMA. Conquer sell guarantied. Fast Delivery
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Buy+augmentin+in+San+Jose.aspx]amoxicillin[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Viagra+tramadol+cialis+tablets.aspx]where can i buy soma without prescription[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Order+cialis+generic+viagra.aspx]soma blue[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Carisoprodol+buy+generic.aspx]soma temple bingin bali[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Saturday+cheap+percocet.aspx]good hotel soma reviews[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Buy+effexor+in+New+Mexico.aspx]soma greek[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Order+sildenafil+without+rx.aspx]soma mental health clinic[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Buy+zovirax+in+Tennessee.aspx]aura soma balance bottles[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Proscar+cod+overnight+overnight+cod.aspx]what do soma pills look like[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Cialis+pharmacy.aspx]called peridot gem diamond soma[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Overnight+cod+norvasc.aspx]soma review betraying jesus jim wallis[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Tetracycline+order+delivery+generic.aspx]soma temple bali[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Fluconazole+cod+overnight+overnight+cod.aspx]keyword soma san francis[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Fluconazole+free+fedex+medication.aspx]soma t shirts[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Synthroid+india+discount+cheap.aspx]soma long term effects[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Motrin+india+discount.aspx]soma side effects depression[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Delivery+purchase+amoxicillin.aspx]soma rss feed[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/India+buy+valtrex.aspx]soma phamaceutical info[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Saturday+cheap+tamoxifen.aspx]soma smoothie es geometry[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Phentermine+no+prescription+for+sale+with+no+prescription+requir.aspx]chemical makeup of a soma pill[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Hydrochlorothiazide+shipping.aspx]louis soma dance michigan[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Without+rx+ciprofloxacin.aspx]soma artists building[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Where+can+i+buy+bactrim.aspx]soma maximum dose[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Buy+dilantin+in+Connecticut.aspx]san francisco soma travel lesbian[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Rx+cheap+zoloft.aspx]myth of soma map editor[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Buy+levaquin+in+Tennessee.aspx]live qoclick shop soma umaxppc used[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Hydrochlorothiazide+stock+cheap.aspx]myth of soma server tools[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Buy+lamisil+in+Colorado.aspx]soma was made from what drug[/url]
  [url=http://blogs.opisnet.com/members/Physician+ultram.aspx]cheapest soma online[/url]


 8. Anonymous Says:
  This comment has been removed by a blog administrator.

 9. Anonymous Says:

  [b][url=http://soft-buy-oem-7.com/item/2260-Adobe-Creative-Suite-5-Master-Collection.html]Adobe Creative Suite 5 Master Collection - $249.95[/url]
  [url=http://soft-buy-oem-7.com/item/2134-Windows-7-Ultimate-64-bit.html]Windows 7 Ultimate 64 bit - $79.95[/url]
  [url=http://soft-buy-oem-7.com/item/1535-Windows-XP-Professional-with-Service-Pack-3.html]Windows XP Professional with Service Pack 3 - $59.95[/url]
  [url=http://soft-buy-oem-7.com/item/2272-Office-Professional-Plus-2010-64-bit.html]Office Professional Plus 2010 64-bit - $79.95[/url]
  [url=http://soft-buy-oem-7.com/item/2259-Adobe-Photoshop-CS5-Extended.html]Adobe Photoshop CS5 Extended - $69.95[/url]
  [url=http://soft-buy-oem-7.com/item/1826-CorelDRAW-Graphics-Suite-X4.html]CorelDRAW Graphics Suite X4 - $119.95[/url]
  [url=http://soft-buy-oem-7.com/item/2256-AutoCAD-2011.html]AutoCAD 2011 - $199.95[/url]
  [url=http://soft-buy-oem-7.com/item/2262-Norton-360-Version-4.0-Premier-Edition.html]Norton 360 Version 4.0 Premier Edition - $49.95[/url]
  [url=http://soft-buy-oem-7.com/item/2299-Adobe-Creative-Suite-5-Master-Collection-for-MAC.html]Adobe Creative Suite 5 Master Collection for MAC - $259.95[/url]
  [url=http://soft-buy-oem-7.com/item/2295-Adobe-Photoshop-CS5-Extended-for-MAC.html]Adobe Photoshop CS5 Extended for MAC - $69.95[/url]
  [url=http://soft-buy-oem-7.com/item/2296-Adobe-Dreamweaver-CS5-for-MAC.html]Adobe Dreamweaver CS5 for MAC - $69.95[/url]
  [url=http://soft-buy-oem-7.com/item/1832-Microsoft-Office-2008-Standart-Edition-for-Mac.html]Microsoft Office 2008 Standart Edition for Mac - $119.95[/url]
  [url=http://soft-buy-oem-7.com/item/1996-Mac-OS-X-10.6-Snow-Leopard.html]Mac OS X 10.6 Snow Leopard - $29.95[/url]

  [url=http://soft-buy-oem-7.com/][img]http://soft-buy-oem-7.com/img/baner/big1.jpg[/img][/url]

  in order software, [url=http://soft-buy-oem-7.com/]windows xp problems[/url]
  [url=http://soft-buy-oem-7.com/]is oem software legal[/url] software shop of buy cheap software com
  buy photoshop brush [url=http://soft-buy-oem-7.com/]where to buy cheap software[/url] shop sales software
  [url=http://soft-buy-oem-7.com/]filemaker pro buttons[/url] free adobe video editing software
  [url=http://soft-buy-oem-7.com/]coreldraw graphics suite x4[/url] 12 Pro Retail
  cheapest microsoft software [url=http://soft-buy-oem-7.com/]sale software systems[/url]

  [url=http://raluka.weblog.ro/2004/05/05/me-din-nou/#comments]buy cheap softwares[/url]
  [url=http://www.paea.artedlink.com/comments.html]selling educational software[/url]
  [url=http://www.laluminata.co.uk/magazine/2009/10/ethical-fashion-forum-networking-in-brighton/comment-page-1/#comment-6017]is cheap software[/url]
  [url=http://www.womeninmuseum.net/blog/?p=859#comment-21835]purchase management software[/url]
  [url=http://www.gruppogarage.com/galleries/guests/guest_sugg.htm]kaspersky rescue disk[/url][/b]


 10. Anonymous Says:

  This is mу first tіme go to ѕee at here
  аnd i am in faсt ρleassant to rеаd eveгthing at alonе placе.


  Here iѕ my ωeb ρage: Www.2Applyforcash.Com
  Here is my page Payday Loans


 11. Anonymous Says:

  The study, financed by Hoffmann-LaRoche and published today in The Journal of the American Medical Association, involved 892 healthy, but obese, adults, mostly women, who were studied at 18 medical centers across the country. Their average weight at the start of the study was about 220 pounds. Typical Suction Assisted Liposuction: is the typical and most usedmethod where the unwanted fat can be sucked through a vacuum device attached toa small canula thing that can be inserted through the incision area. During thesurgery this canula is being pushed forth and back to demolish the layer ofskin into tiny tissues and small cells making it really easy for a doctor tosuck it out. [url=http://greencoffeesiteme.net/]http://garrettstation.beeplog.com/303815_1591663.htm[/url] Some people try to lose too much weight on a weekly basis, which can be unhealthy, but the pace I am on is a safe one for my body.

  Eating a diet consisting primarily of eggs may result in dramatic weight loss, along with the unpleasant and potentially dangerous complications resulting from any extreme diet. However, those trying to lose fat and increase good cholesterol may want to consider trading in their usual fare for the 2-egg breakfast. Several rapid weight loss diet plans and programs insist on the food element of the plan as the most crucial in determining one's ability to actually lose weight. Most, however, offer very restrictive diet recommendations that deprive one of the ability to enjoy food. This has led experts to warn about diet plans that put excessive restrictions on food intake as an unhealthy choice of diet program. On those days when exercising seems out of the question, go outside for a walk. Chances are you'll motivate yourself and wind up jogging. According to a study published in The Journal of Nutrition in March 2002, MCT oils used in place of other dietary fats significantly reduces body fat. In other words, virgin coconut oil supports weight loss. [url=http://greencoffeesiteme.net/]http://ghost91371.xanga.com/771163383/green-green-pure-green-coffee-bean-extract-really-work/[/url] Source Naturals is an excellent company that provides an array of dietary supplements, such as St. John's Wort and vitamin c, but their best product is undoubtedly their green tea extract. What is the Sensa Sprinkle Diet? The sprinkle diet was developed by Dr. Alan Hirsch of the Smell and Taste Treatment and Research Foundation. With this diet plan, you can continue eating the foods you like but you will also have to season your food with the "sprinkles," which are a special mixture of various sweet and salty flavors. The sprinkles, according to Dr. Hirsch, are calorie-free and contain ingredients that have been approved for use in all food products. You only have to shake a small amount of sprinkles on whatever you eat: the salty ones on your main course and the sweet ones on your desserts. They are basically flavor enhancers that intensify the smell and taste of the food you eat and trick your brain into perceiving that you have eaten enough and feeling full faster. The sprinkle diet, in short, can be extremely helpful for food portion control. http://greencoffeesiteme.net/

  Constipation, parasites, IBS, gas, bloating, stomach pain, chronic fatigue, digestive problems can all be signs of a toxic colon. Don't be a victim, suffering silently from these painful and often embarrassing health conditions. Find out the truth about colon cleansing and how it can help you. [url=http://wegreencoffeebeanextract.net/]http://holmeswebmem.sosblogs.com[/url] Tip # 5Whatever your exercise routine, set aside a certain time each day to do it. Individuals who set a routine are much more likely to stay with it and find success than those who simply exercise whenever they have time. The goal to successful weight loss is to make time.


 12. Anonymous Says:

  http://www.legitpaydayloansonline1.com/ http://www.legitpaydayloansonline2.com/ Fundpopog Payday loans online Stype [url=http://www.legitpaydayloansonline2.com/]Payday loans online[/url] Payday loans online In some cases, these payday loan collection are anybody monthly earning of 1200 pounds from their employment.The loans are short-term and based on an employment on the low rate of interest payday loan bargains proposed for specific money and that time they are feel very useless!


 13. Anonymous Says:

  Hi there! I could have sworn I've been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it's new to me.
  Nonetheless, I'm definitely delighted I found it and I'll be
  bookmarking and checking back frequently!

  My web page - gratis spiele spielen


 14. Anonymous Says:

  Tomb Raider, Mega Moolah, Mermaid's Millions, and Blackjack are some of the new Android game apps that have been released from Microgaming's partner, Spin 3.
  You will eventually run into the Download Location menu with two options: Wii System Menu and SD Card.
  Even when things seem hopeless, Kiko's narration provides some great comedy relief.

  Also visit my site - online radio


 15. Anonymous Says:

  Hey would you mind letting me know which webhost you're working with? I've loaded your blog in
  3 completely different internet browsers and
  I must say this blog loads a lot faster then most.
  Can you recommend a good hosting provider at a honest price?
  Many thanks, I appreciate it!

  Feel free to visit my web blog; just click the following internet site
  My page: Dead Space 3 Game key


 16. Anonymous Says:

  Highlу еnergetic blog, I enjoyed that a lot.
  Will there be a ρаrt 2?

  Have a look at my ωeblоg - kostenlos spiele spielen


 17. Anonymous Says:

  These five free basketball game apps for the i - Phone will
  surely help you get your game on. Resident
  Evil 2 is the undisputed king daddy in the world of
  early survival horror. Each child is given 30 seconds to race to the pile and make as many matches as possible before
  time runs out.

  My page :: spiele spielen
  My web page: wiki.roboter-forum.com


 18. Anonymous Says:

  Peculiar article, exactly what I was looking for.

  Also visit my web site ... gratis spiele spielen


 19. Anonymous Says:

  Be intellectual enough tо ѕee thаt your ad does not go on aіг on a
  unseemlу show ; a Chгistiаn boоk gοing on air on a
  ѕhoω that іs about hanԁlіng sexual issues would be rіdiculouѕ.
  Perhaρs the best thing tо dо іs keep аn еye on thе ρrοmotional ԁеals and
  be ready to pouncе quіckly when a suіtable one
  сomеs up. Ιt iѕ a morе reliаble сhoiсe when сοmpared to tгaditional cоncrete or
  ωooԁen baгrіеrs foг seνeral геаsons.


  My web blοg Recommended Online site


 20. Anonymous Says:

  Wοw, thаt's what I was seeking for, what a material! present here at this weblog, thanks admin of this web site.

  Here is my homepage; kostenlos spiele spielen


 21. Anonymous Says:

  The reason for this is muscle is build up when your physical
  exercise burns your fat. Jetzt konnen sogar viel
  beschaftigte Personen gesund und fit bleiben mit den besten Fitness-Programmen der Experten.
  beheben Sieniemals die eine Stoerung und Sie werden hoechstwahrscheinlich wieder zunehmen oder gar nicht erst -
  Gewicht verlieren.

  my webpage Https://Blag.Wiki.Aktivix.Org/
  my webpage > visit the up coming website


 22. Anonymous Says:

  Hello my loved one! I wish to say that this article
  is awesome, nice written and come with approximately all significant
  infos. I would like to look more posts like this .

  Here is my web blog - internetradio
  Also see my page :: myvideo downloader


 23. Anonymous Says:

  Way cool! Some very valid points! I appreciate you
  writing this write-up plus the rest of the site is also really good.  Feel free to visit my homepage :: kostenlos spiele spielen


 24. Anonymous Says:

  Tag Cloud. This means you tend to be copying it through
  file sharing websites like rapidshare, megaupload, hotfile, etcetera.

  You can then take a hard look at the companies that come up
  for that particular keyword. Working with an SEO expert in your country can help as SEO experts within the same
  country generally know how to optimize websites for a specific country's audience more effectively. Thus, in minimum cost, you get an opportunity to increase your site ranking on Search Engine Result Page (SERP). Meta Name and Meta Description Tags are two of the important ones. Pages and articles are very different, as far as Joomla is concerned. This means that they follow only the steps given to them by Google and other major search engines. Google bowling messes up the external ranking used by Google and penalizes a sites ranking compared it the competitors. What are the advantages of article submission. They want to know things about how to create effective copy, general marketing tips and maybe even stuff about social media. If your website deals with certain products or services, then conduct a proper research on these and then form your SEO content. Let us assume that at this point you have 6 keywords. Here you will need an SEO agency such as Webfirm to try and run damage limitation. And, as more and more companies move larger portions of their advertising budgets to internet marketing, there is an even greater demand for their skills. Why. Online Advertising and SEO Marketing. You will not even get to a 1 or 2 until Google has fully crawled your website or blog enough to give it a ranking. A good web solutions company will always provide you realistic time frame for the results to show up. Never post a half edited article, and never settle for less than your best.

  Also visit my web blog :: http://geld-mit-webseiten-verdienen.de


 25. Anonymous Says:

  Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I've truly enjoyed browsing your blog posts. After all I'll be subscribing to your feed and I hope you write again very
  soon!

  Also visit my web page; http://askahleighg.skyrock.com/3135664144-He-she-Often-Possesses-Different-Characteristics-From-The-Parents-And.html


 26. Anonymous Says:

  Ηi there I аm so excited I found уouг
  webpage, I really fоund you by mіstake, while I was
  broωsing on Askjeeve for somethіng elѕе, Nonetheless I am here now
  and would јust likе to say many
  thanks for a mаrvelous poѕt аnd
  a all гound intereѕting blоg (I also love the theme/design),
  I dοn't have time to look over it all at the moment but I have bookmarked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the great work.

  Here is my homepage visit the following internet site
  My webpage > http://wanderslover.com/blog/groups/considering-rapid-solutions-in-internet


 27. Anonymous Says:

  When you're happy with your game, why not share it with the world. This is the Baccarat online really different, so are able to attract players to play Posh least $ 500 a night. There’s no need to go down to the regional chess hangout, or smokey bar.

  Stop by my webpage just click the up coming internet site


 28. Anonymous Says:

  Write more, thats all Ι have to say. Literally, it ѕeems as though you
  rеlied on the vіdеo to make your point.
  You cleаrly know what youгe talking аbout,
  why ωaste your intellіgenсe on just pоsting videos to уour blog when you
  could be giving us somеthing іnformative tο гead?


  Visit my web page ... radio sender


 29. Anonymous Says:

  Hello to every one, as I am genuinely keen of reading this
  blog's post to be updated on a regular basis. It consists of good stuff.

  Here is my web blog :: gratis spiele


 30. Anonymous Says:

  WOW just what I was looking for. Came here by searching for ipod radio alarm clock

  Here is my blog post: myvideo downloader


 31. Anonymous Says:

  1. If you encourage your visitors to write their original reviews about your products instead of coping reviews
  from competitive websites to show you have circulation
  and satisfied customers, your website is more likely to earn higher ranking in the major search engines.

  It's a competitive world out there on the world-wide web, but SEO consulting can help you dramatically improve your odds of being found in the din and getting your message across. The only thing that cannot be "fixed" later is your blog and post titles. SEO must be implemented by following a step by step process. Search engines are getting smarter at detecting sites that are spamming keywords or made solely for the purpose of advertising. Domain Authority is influenced by:. Second tool for power suite is website auditor. Isn't that something you and your business should be
  a part of. Most of the XML sitemap generators online are simple
  enough for anyone to use. It is a sagacious process that has become even tougher with
  the continuous changes in the algorithm of the major search engines especially Google.
  The concepts make use of the current social networking sites, which are
  very popular among the online audience. Moving
  your hosting to a nearby country such as Canada or an
  offshore Caribbean host may provide the same latency times,
  but reduce the risk of having your website brought down by
  a mistake. Immediately the word free caught my eye.
  And, as more and more companies move larger portions of their advertising budgets to internet marketing, there is an even greater demand for their skills.
  SEO companies may only offer this type of service. Many organizations try to secure you into extremely lengthy agreements to assurance transaction even if they aren't able to provide outcomes. SEO is becoming the most rewarding career nowadays. The content must complement the theme of the website design. ============ More at: Comment "Smartly" & Increase Page Views: Writing Essentials 8.

  Feel free to surf to my website www.lacaliforniaitaliana.it


 32. Anonymous Says:

  Greatе аrtіcle. Keep ροstіng ѕuch kіnd
  of infο οn yοur ѕіte. Im rеally
  іmргesѕed by your blog.
  Нi there, You've performed a fantastic job. I'll
  certainlу digg іt аnd in my vieω recοmmenԁ
  to mу friends. Ι am sure thеу wіll be benеfited fгоm
  this web ѕitе.

  Ηегe is my webpagе; This Resource site


 33. Anonymous Says:

  Some people have hormonal disorders, glandular conditions, genetic conditions or other concerns
  that are beyond their control that makes it harder for them
  to lose weight. Wenn du ein Mädchen ansprechen
  willst, um auch eine Antwort zu kriegen und
  eine Unterhaltung anzufangen, dann musst du mit deiner Anschreib-Mail hervorstechen.
  Inclusion of beans (navy beans, kidney beans, lima beans and white beans) and legumes to the diet is one of the most effective way-outs to bauch weg extra pounds.


  Here is my blog ... http://uswww.radabg.com/url/5-10kgabnehmen.de/


 34. Anonymous Says:

  Without the internet, this is not possible to play these novoline games online and
  even they can't live online that they perform now with public for additional characteristics and completely attractive in a delusion earth to participate in a game. WIFI:Als Verbindungsmoglichkeiten ins Internet stehen Ihnen WIFI wireless lan zu Verfugung. However, make sure that your phone is equipped with a powerful processor to enable deeper searches and devise a strategy to give a challenging game of chess.

  Take a look at my site :: gratis spiele


 35. Anonymous Says:

  Please supplement charge before use when the battery has been kept for
  a long time. If you don't want to use Safari to navigate to pages, zoom in, and read articles, Byline may be just the app for you. For the first generation, you'll need to release the back cover from
  the unit by running a shim along the edge of the unit to release all of the clips holding the backing
  on.

  Feel free to surf to my homepage; www.entertainermedia.com


 36. Anonymous Says:

  While it is one thing to have a social media profile on an online community
  like Deviant - ART, it is a whole other thing entirely to have fitted it
  with an effective SEO strategy. SEO consulting takes the burden off
  your shoulders and lets you relax and do
  the work you want to do while allowing the expertise of the SEO consultant to work for
  you, and we all know the best way to run a business is with maximum results for minimum stress.
  Search engine marketing (SEM) is an essential a part of any
  site promotion strategy. While you’re at it, remove
  all or fix 404 errors. A client can also seek troubleshooting services from SEO experts
  if their site is blacklisted by Google or their search engine rankings
  start to drop. The major preference is for offshore SEO
  companies as they offer SEO at the most competitive prices.
  Pages and articles are very different, as far
  as Joomla is concerned. This means that they follow only the steps given to
  them by Google and other major search engines. Moreover, some companies are not able to get
  the desired results and their techniques might even have bad effects
  on the business's website. Over the years, web promotion has made a mark in the industry and has helped numerous entrepreneurs to build large business return through web. Arrange the H1, H2 and H3 tags serially with proper hierarchy. He has also mentioned each and every seo service. Effective SEO techniques for Bloggers aren't any different.
  Immediately the word free caught my eye. For this reason, having
  mentions from these sites have increasingly become a more valuable asset for your internet marketing.
  Why. You need to try to find reputed SEO consultants.
  SEO is becoming the most rewarding career nowadays. What is the magic formula.
  com is one of the premier portals on the World Wide Web which has been formulated with the intention of providing SEO Hosting options for webmasters around the world who seek a way to ensure
  that their websites reach the top ranks of all major search engines.


  my webpage mindyourheadleeds.com


 37. Anonymous Says:

  You cаn alѕo buy bundle ԁeals, which most radio statіons
  offеr, tο ԁecreаse the oѵerall ad cost.
  Тhе brοаdcasting pгoсess iѕ
  not comρlicated аs all the equipments essential
  aгe eаsily avаilable but ωіth new iԁeas coming up evегy day,
  new requiгements rise with new critеria of transmission like Dab Dіgital Radіο and DRМ.

  Ιt іs a morе reliable сhoicе when cοmpагed to
  traԁitional concrete or woοden barriers foг several reasonѕ.


  Alsо visit my web blog ... Click On this page
  Also see my site > youtube videos downloaden


 38. Anonymous Says:

  However, the number of apps is steadily rising, and if Nokia continues
  to put out quality phones like the Lumia 900, we
  may see developers take more notice and the number of apps will rise accordingly.
  I even find myself backing away from recommending other resources which, in the past, I would have shared willingly.
  Hometown Retired households are comprised of retirees, two-thirds of whom are over 65; nonetheless, don't assume that these people don't do much more than hang around
  the house and watch TV all day. So, in conclusion, removing the headphones from your MP3
  player is not bad, provided you don't yank too hard on the cord. Cons. With the information provided by the GIS (Geographic Information System) for NDGPS use, drivers can be alerted to road congestion, road accidents and other possible hot spots. Of course, many people looking to boost their bone health choose to supplement their diets. That assures a steady supply since it's easily replaceable.
  a far cry: a long way from. We have witnessed this first hand in this business.


  my homepage ... click the next webpage


 39. Anonymous Says:

  These are also aνailable with PTO Delay feаture
  ωhіch automatісally oρen tank іnternаl νalvе for 5 secοnds ρriοr to еngaging PTO allowing pump and produсt lines to chаrge рrеviewіng intеrval
  ѵalѵе ѕlug. Mаny people wіll
  bе haрpy with гeplaceable bаtteriеѕ foг home usе and ocсasiοnal outings.
  In much thе same way, twο-way гadіo rentаl οffers buѕinesses and individuals substantial sаvings in monеу, time and resourceѕ that equipment ownershіρ never
  ωill.

  My homepаgе - photopeach.com/user/tie2band
  my website :: http://mylinkvault.com/piano8jacket/page-1.htm


 40. Anonymous Says:

  Congress tried in 2007 to pass a measure that would lock in the rate that could be charged through 2010 at 7.
  Perhaps there is a news broadcast you want to check, or perhaps a vital sports
  game you cannot miss. Do I have a niche or speciality that is going to
  make my station unique and successful.

  Have a look at my web page :: http://dev.clojure.org/jira/browse/JDBC-34


 41. Anonymous Says:

  The low listing prices are definitely an advantage of the e - Bay selling service.
  “From 1994 I went on a dry spell until about 2002
  or 2003,” he said. It's also connected to Google+ mobile apps for the i - Phone and Android operating systems.

  My web blog ... http://www.Sangron.Com/


 42. Anonymous Says:

  Нello, I mаdе a site about ncaa finаl fοur tοo, not оn linе yet but you сan alгeady have а prеvіew
  if yοu want. Βe the fiгst tо see these reѕults

  Heгe is mу ѕіte ... Music Tickets


 43. Anonymous Says:

  I just wish that the idea of what other people find beautiful would
  stop being so all-consuming for some people. Face mask - Skip the essence of avocado or
  cucumber scented masks and go right to the source.
  Firstly, the words I wish to use to describe Katie are: phenomenal,
  strong, beautiful, confident, courageous, role model' and they're just my initial
  experience of this mighty young woman.

  My page: daver.Kr


 44. Anonymous Says:

  This provides an important social outlet for many youngsters in a
  time when more and more people are becoming increasingly isolated from one another.
  Does he have certain appointed times when he is expected to be on-line with the
  team. Games such as Bugsby the Reading System, The Tag Reader,
  Hot Dots Reading Comprehension Kits and 20Q are
  a few of the many games available that serve this purpose.


  Take a look at my page - gratis spielen - wallinside.com


 45. Anonymous Says:

  Serious hobbyists and sports athletes take time examine painting products related with different companies, posting a
  lot more body weight upon select attributes than the others.
  If room to plant flowers in addition to your vegetables is limited,
  at a minimum, your garden will benefit from having marigolds
  planted along the sides. Boric acid is much safer than chemical pesticides,
  but it should not be ingested or inhaled by pets or people.


  Take a look at my web site - http://ibmmania.com/


 46. Anonymous Says:

  In the four tournaments since his first of the season, he.

  Port forwarding lets you specify which ports the game needs to perform at it's best. You can also customize the car including retractable hanggliders.

  Here is my website; www.nsbe.org


 47. Anonymous Says:

  Sound quality won't be much better than an industrial FM station, and it is often worse. I wanted to know, since we have gotten so intimate, if you are seeing or having sex with other partners (so we can keep this relationship honest and not play games). If the world is moving towards a cloud-based future, with everything from storage to applications streamed over the Internet, the networking infrastructure and hardware is going to have to evolve to host ever higher bandwidths while simultaneously catering to ever wider wireless coverage.

  Also visit my blog; internetradiosender


 48. Anonymous Says:

  Thankfulness to my father who informed me on the
  topic of this webpage, this weblog is genuinely awesome.

  Take a look at my site :: cost of dental implants


 49. Anonymous Says:

  I'm not sure where you are getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for magnificent info I was looking for this info for my mission.

  my web-site ... dental implants Cost


 50. Anonymous Says:

  Thanks for finally talking about > "Stormreaders di Berita Harian (13 Januari 2010)" < Loved it!

  My website - costs of dental Implants


 51. Anonymous Says:

  Hey there! This is kind of off topic but I need some help from an established blog.
  Is it difficult to set up your own blog? I'm not very techincal but I can figure things out pretty quick. I'm
  thinking about setting up my own but I'm not sure where to start. Do you have any points or suggestions? Thanks

  My blog; Affordable Dental Plans


 52. Anonymous Says:

  Try simple games and check how your internet connection is and then move on
  play more games. Imagine never having to worry about what to wear to
  work, and even the infuriating traffic jams that never seem to
  end. The most unique thing about Ouya is that it is said to be "open" -- although what this means is up for interpretation.  Feel free to surf to my web site korillolatino.com